Actief & Sportief

Veel plezier met elkaar

Er zijn hier veel leuke activiteiten te beleven! Een gids die alles weet te vertellen over de geschiedenis van een eeuwenoud stadje. Een fietsarrangement met onderweg een viergangen menu, verdeeld over vier restaurants. Een rondje crossen met een quad of een mooie steptocht maken!  Of je nu sportief, culinair, of cultuurhistorisch op stap wilt, het kan. In de stad, op het platteland of in een van de prachtige natuurgebieden van Oost Gelre. Volop keuze!

Lekker naar buiten

Onze gemeente kent een afwisselend buitengebied. Naast het kenmerkende Achterhoekse coulisselandschap telt de gemeente tal van natuurgebiedjes. Verder kent het platteland veel jong ontginningslandschap, met rechte wegen, kavels en beken, maar ook tal van landelijk gelegen weggetjes, fietspaden en wandelpaden. Het landschap leent zich dan ook prima voor auto-, fiets- en wandeltochten. Uniek zijn de prachtige kerkenpaden, deze onverharde paden werden vroeger gebruikt om van de boerderijen naar de kerk te lopen. Prachtige wandel/fietspaden midden door de natuur.

Authentieke en unieke evenementen

Het hele jaar door worden er vele uiteenlopende evenementen georganiseerd, voor jong en oud. Van een bloemencorso tot muziekfestival Zwarte Cross en van de Slag om Grolle tot streekmarkt, er zit altijd wel iets voor je bij. En het leuke is: ook al sta je tussen wel honderden enthousiaste bezoekers, je ervaart overal onze Achterhoekse gemoedelijkheid. In de gemeente barst het ook van de sportieve evenementen, zoals fiets- en wandelvierdaagsen, ATB-ritten, hippische toernooien en ga zo maar door. Vraag ernaar bij de VVV.

Zoek in 'Actief & Sportief'

Gebruik de filters om uw zoekopdracht te verfijnen.