Bezichtigingen en activiteiten in Groenlo

Als er één ding zou zijn waar Groenlo in uitblinkt, is dat het een oud vestingstadje is dat nog is voorzien van bastions en een omwalling naar het oud-Nederlandse stelsel. De gracht met de ravelijn is nog intact en de circumvallatielinie is uniek in Nederland.

Wie nu Groenlo en omgeving bezoekt kan kennis maken met een stad waar de historie opnieuw tot leven is gebracht. Het stratenpatroon in de binnenstad met de stadsgracht is onmiskenbaar dat van een vesting. Groenlo is een perfect decor om doorheen te dwalen, om daarna lekker bij te komen in de grandcafé’s of restaurants. Laat je verrassen en ontdek deze mooie stad!

Eten & Drinken in Groenlo

Diversiteit en keuze ten top! Ontdek onze bourgondische aard en geniet!

Bekijk meer

Heerlijk slapen in Groenlo

Groenlo en omgeving is een mooi decor voor vele sfeervolle overnachtingsadressen. Er is een ruim aanbod; van kleine B&B’s tot mooie hotels.

Bekijk meer

Winkelen in de Vestingstad

Groenlo kent ook nu nog een veelzijdig aanbod winkels en shopjes.

Bekijk meer

Actief & Sportief

Of je nu sportief, culinair, of cultuurhistorisch op stap wilt, het kan. In de stad, op het platteland of in een van de prachtige natuurgebieden van Oost Gelre. Volop keuze!

Bekijk meer

Aangenaam fietsen en wandelen in een mooie omgeving

De Achterhoek is door de fietsersbond uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland. Niet verwonderlijk, want vrijwel nergens is de afwisseling in landschap zo groot als hier. Fietsen in de Achterhoek en in onze gemeente is genieten van historie, natuur, prachtige fietspaden en fietsroutes.

Bekijk meer

Verwonder en leer van het verleden.

Je gaat terug in de tijd en beleefd de historische gebeurtenissen of je ziet hoe men vroeger leefde en werkte. Laat je verwonderen door historische wapens, kledij, boeken, prenten of juist door de gevonden wrakstukken van een roerig verleden.

Bekijk meer

Kids zijn top!

Ga op ontdekking, speur rond en ontdek de leukste plekjes van Groenlo.

Bekijk meer

Natuurgebieden rondom Groenlo

Groenlo kent een afwisselend buitengebied. Naast het kenmerkende Achterhoekse coulisselandschap telt de gemeente tal van natuurgebiedjes. Informeer bij de VVV.

Bekijk meer