Restaurant Welgelegen Groenlo

Geniet van de smaken van de seizoenen. Proef de streek. Elke dag. Welkom bij Welgelegen!

Restaurant Welgelegen Groenlo
Ruurloseweg 1
7141 KA Groenlo

T: 0544-842233
E: info@welgelegengroenlo.nl

www.welgelegengroenlo.nl facebook.com/welgelegengroenlo/

Restaurant Welgelegen Groenlo

Opgericht in 1890, verbouwd, vervallen, prachtig gerenoveerd en weer helemaal van nu! Ontdek de details in de vertrouwde villa en de nieuwe serre, kas en oevertuin. Haal herinneringen op en beleef opnieuw memorabele momenten.
Het mooie pand van Welgelegen zal je bij binnenkomst blij verrassen… stap gewoon eens binnen en ervaar de Achterhoekse gemoedelijkheid! Kies uit ons menu vol pure klassiekers en de beste wijnen. Kom ook eens genieten op ons ruime terras of onder onze veranda terwijl de kinderen spelen en schommelen in de oevertuin. Laat de smaken van de seizoenen en de streek smelten op je tong. Vier het leven en geniet!
Dinsdag t/m zondag geopend vanaf 11:00 uur.

Vaargeluk bij Welgelegen Groenlo. Ook leuk voor kinderen!

Wij beschikken over 3 boten, welke wij verhuren in combinatie met leuke eet- en drink arrangementen vanaf onze eigen aanlegsteiger. Het varen op de Grolse Gracht is te boeken voor een gezellige middag met je gezin, de familie of vrienden of bijvoorbeeld een vrijgezellendag. Ook zakelijk varen is een inspirerende activiteit, die wij graag verzorgen!
Op onze website vind je de leukste boot arrangementen van “Zoet Vaargeluk” met een kop koffie en ambachtelijke taart tot “Gooisch vaargeluk” inclusief heerlijke versnaperingen om van te watertanden aan boord!

Per fiets ‘Flamingo’s spotten en Stad Groenlo bezichtigen’

Je start de route bij Welgelegen. Neem hier eerst even plaats op de mooie veranda, voordat je op de fiets stapt.  De route loopt langs het het Zwilbroekerveen, pal op de grens met Duitsland, hier strijken ieder jaar weer flamingo’s neer.  Het is daarmee het meest noordelijke broedgebied van de vogel. Aan de Duitse kant van de grens vind je een informatiecentrum en zijn er enkele uitzichtsposten waar je een goed uitzicht hebt op het meer en het eilandje waar de flamingo’s broeden. Je vindt onderweg prachtige plaatsjes als Winterswijk waar het interessant is om even af te stappen bij Villa Mondriaan; een museum over de jonge jaren van schilder Piet Mondriaan. Waarnaar u de route vervolgd naar het dorpje Vragender dat op een stuwwal ligt. Je kunt hier een verkwikkende tussenstop maken bij Restaurant Fox Horeca. In het Achterhoekse coulisselandschap is het heerlijk rustig fietsen. Het lijkt wel alsof de omgeving speciaal voor fietsers is aangelegd. Als u weer in Groenlo aankomt neem dan de tijd om het charmante vestingstadje Groenlo te bekijken. Je ziet er onder meer de Oude Calixtuskerk die tussen 1275 en 1520 werd gebouwd. Op het Mussenbergbolwerk, een van de weinige resterende vestingwerken, staat het kanon dat Frederik Hendrik in 1627 aan Groenlo schonk.
De fietsroutekaartjes zijn verkrijgbaar bij Welgelegen Groenlo.