Puzzeltochten door Groenlo

Ontdek Groenlo door het maken van leuke en interessante puzzeltochten, samengesteld voor gezinnen met kinderen (vanaf 7 jaar).

Puzzeltochten door Groenlo
Kevelderstraat 1
7141 BE Groenlo

T: 06-38895840
E: info@groepsuitjesgroenlo.nl

www.groepsuitjesgroenlo.nl

Letter Fotopuzzeltocht
Deze leuke fotopuzzeltocht is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 9 jaar. Onderweg worden er vragen gesteld en telkens moet u een bepaalde letter op een plaats zetten. Alle letters tesamen vormen een te raden woord.

Speurtocht Slag om Grolle in de Oude Calixtus
U brengt een bezoek aan de middeleeuwse Oude Calixtus. In deze kerk beleeft u één van de meest dramatische en spannendste gebeurtenissen uit de Tachtigjarige Oorlog opnieuw: de belegering en verovering van de oude vestingstad Grol door de roemruchte veldheer en stadhouder Frederik Hendrik. Het historische spektakel herleeft onder de naam “Mijn schilt ende betrouwen”. Negen hoofdpersonen uit deze roemruchte periode worden tot leven gebracht. Hun aangrijpende verhalen worden vertolkt vanuit drie tenten die in het middenschip van de kerk hangen. Elke tent vertelt een deel van het verhaal van het beleg en de verovering van de oude veste Grol.
Bij deze bijzondere speurtocht krijgt een lijst uitgereikt met tien vragen en deze moet u beantwoorden. De antwoorden van elke vraag kunt u vinden in de oude Calixtus zowel bij de films die vertoond worden in de tenten als elders in de kerk. Voor de nummers 1-2 en 3 zijn leuke prijsjes te winnen. Bovendien ontvangt elke deelnemer een leuke herinnering aan Groenlo Vestingstad. Bij deze speurtocht wordt u begeleid door een gids.