Het Hap-Trap arrangement

De Arfgoodroute is het uitgangspunt voor het arrangement. Sportief, cultureel en ontspannend bezig zijn én heerlijk genieten van typisch Achterhoekse gerechten is mogelijk van woensdag t/m zondag met een uniek Hap-Trap arrangement. Bij de VVV Groenlo en bij VVV Lichtenvoorde is het arrangement te koop, bestaande uit de bewegwijzerde Arfgood - fietsroute en coupons voor 4-gangen met Achterhoekse specialiteiten.

Het Hap-Trap arrangement
Kevelderstraat 1
7141 BE Groenlo

T: 0544-461247
E: info@vvvoostgelre.nl

www.groenlo.nl

Trappen
De Achterhoek, bekend om haar afwisselend coulisselandschap en cultuurhistorisch “arfgood” (erfgoed), is uitstekend per fiets te verkennen middels de Arfgoodroute. Deze route is het uitgangspunt voor het arrangement. De 45 kilometer lange bewegwijzerde fietsroute verbindt 9 toeristische attracties en bezienswaardigheden in de omgeving van Lichtenvoorde, Groenlo en het Duitse Zwillbrock. Deze vertellen allen iets over het cultuurhistorisch “arfgood” van deze streek. Maak onderweg kennis met het boerenleven van weleer in het openluchtmuseum Erve Kots en in de Stadsboerderij van Groenlo. Kom even kijken en proeven hoe kaas wordt bereid in de kaasboerderij van de familie Weenink en ontdek hoe volgens eeuwenoude traditie Korenmolen de Vier Winden wordt bediend. Het Stadsmuseum Groenlo toont de industriële en culturele geschiedenis en ook een bezoek aan de Barokkerk in Zwillbrock is zeker de moeite waard.

Happen
Onderweg wordt bij 4 pleisterplaatsen, telkens tegen inlevering van een coupon, wordt één gang van het Arfgoodmenu geserveerd. ’s Ochtends wordt gestart met een kop koffie of thee met een snee Pillewegge. Net over de grens heeft de Duitse kok een speciaal “arfgood-broodje” bereid. Na de “verbranding” hiervan wacht verderop een heuse Achterhoekse hap. De laatste gang bestaat uit een ambachtelijk bereid Arfgoodtoetje van hangop, kwark, yoghurt met vruchten. Voor kinderen is er een speciaal kindermenu samengesteld.

Prijzen
De prijs voor het Hap – Trap arrangement bedraagt € 31,50 voor volwassenen en € 16,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Het arrangement is zonder voorafgaande reservering bij de VVV in Groenlo (0544-461247) of VVV Lichtenvoorde (0544-375775) en bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde (0544-371446) te koop. Groepen van meer dan 10 personen moeten vooraf reserveren, dit i.v.m. de inkoop van waren en eventueel extra inzet van personeel. Het arrangement is voor groepen op maat uit te breiden met rondleidingen, en/of bezichtigingen bij de attracties aan de route. Denk hierbij aan boerengolf, een kaas- of bierproeverij. Het arrangement is voor groepen € 30,- p.p.