Groenlo Vestingstad Express

Tijdens de 80-jarige oorlog heeft Frederik Hendrik, de jongste zoon van Willem van Oranje, een belangrijke rol gespeeld bij de Slag om Grolle. U kunt tijdens deze rit met de Vestingstad Express horen, zien en beleven wat en vooral waar zich de strijd heeft afgespeeld.

Groenlo Vestingstad Express
Elshofweg 6
7141 DH Groenlo

T: 0544-466000
E: info@marveld.nl

www.vestingstadexpress.nl

In het kader van de promotie van Groenlo als vestingstad rijdt er sinds 2008 de Groenlo Vestingstad Express. Deze trein rijdt twee verschillende, prachtige routes door de Achterhoek en het Duitse natuurgebied Zwillbrock. Deze toeristische trein rijdt dagelijks in het hoogseizoen en tijdens vakanties (met uitzondering van vrijdag) vanaf Marveld Recreatie. In het voor- en naseizoen rijdt de trein alleen op woensdag en in het weekend.

In het spoor van Frederik Hendrik tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Een historische rit van ongeveer 2 uurtjes met de Vestingstad Express langs de markante plaatsen van Groenlo en de mooiste attracties in de wijde omgeving. De machinisten zijn de gids. De route vertrekt vanaf Marveld Recreatie en vervolgt zijn weg, via een interessante rondrit. Let ook hier weer op de laatste trein zoals in de dienstregeling staat vermeld.

Doordat de trein is voorzien van een GPS systeem wordt u tijdens uw reis geïnformeerd over de historie van Groenlo, de bezienswaardigheden en een aantal leuke wetenswaardigheden. Wij hopen dat u als reiziger een goed beeld van de cirumvallatielinie, de historie van Groenlo als vestingstad en niet op de laatste plaats de omgeving van Groenlo krijgt.