27 Feb

Natuuravontuur

Deel dit event
Natuuravontuur

Natuuravontuur door de natuurpark De Leemputten start bij café restaurant Haak en Hoek.

In ‘De Leemputten’ zijn veel bijzondere natuurschatten te vinden. Ga maar eens op je buik liggen en kijk in het water. Met blote voeten of laarzen aan kun je lekker in de modder lopen! Ook vanaf de paden is er veel te zien. Met de spullen in de rugzak kun je uitzoeken welke planten er groeien en welke beestjes er allemaal rondzwemmen, kruipen en vliegen.

Wist je dat het gebied van de leemputten in het verleden een strand aan de Noordzee was? Er zijn nog steeds schelpen in de grond verstopt. Naast planten en dieren kun je er ook keien vinden. Deze zijn door een dikke ijslaag naar Nederland geduwd.

De route voor het natuuravontuur is ongeveer 3 kilometer lang. Het team van café restaurant Haak en Hoek biedt ook producten to go.

De benodigde spullen voor het natuuravontuur zijn verpakt in een handige rugzak met voldoende materialen om met 4 kinderen tegelijk aan de slag te laten gaan. Deze is te huur voor € 10,- Om zeker te zijn van een rugzak, graag vooraf even bellen: tel: +31 (0) 544 461 434 of mailen info@haakenhoek.nl