09 Aug

Vestingdag met braderie – AFGELAST IVM CORONACRISIS

Deel dit event
Vestingdag met braderie – AFGELAST IVM CORONACRISIS

Zondag 9 augustus staat Groenlo in het teken van een Vestingdag gecombineerd met een braderie. Liefhebbers kunnen vanaf 12.00u gemoedelijk langs marktkramen struinen met een gevarieerd aanbod aan hedendaagse producten. Bij een Vestingdag horen natuurlijk middeleeuwse sferen. Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion heeft weer veel tijd en moeite gestoken in de organisatie van het evenement. Het centrum heeft opnieuw leuke middeleeuwse activiteiten en elementen. Op het resultaat mag hij weer trots zijn!

Natuurlijk is er aan de kinderen gedacht. Zij kunnen zelf iets leuks maken, deelnemen aan verschillende activiteiten en zich laten vermaken door middeleeuwse straatartiesten.

Veel toeristische attracties zijn deze zondagmiddag open. Vanaf de toren van de Calixtusbasiliek kan het uitzicht bij gunstig weer tot wel 40 kilometer in de omtrek reiken. Een kijkje in de Basiliek is ook zeker de moeite waard. De historische kerkers onder het voormalige stadhuis zijn te bezichtigen en bieden een film over een heksenproces. In het Stadsmuseum staat de Tachtigjarige oorlog centraal, met als hoogtepunt ‘De Slag om Grolle’. Voor kinderen is er een kinderfilm. Verder zijn er een speurtocht en historische verkleedspullen beschikbaar. Bezoekers mogen 9 augustus vrijblijvend de VVV bezoeken voor nadere informatie. De Vestingstad Express vervoert gasten van Marveld naar het centrum van Groenlo. Lekker genieten op een terras maakt de middag compleet!

Voor meer info en het programma zie de Facebookpagina of de website