19 Jul

Vestingdag Groenlo – AFGELAST IVM CORONACRISIS

Deel dit event
Vestingdag Groenlo – AFGELAST IVM CORONACRISIS

Zondag 19 juli wordt er weer een Vestingdag gehouden in Groenlo. Het vestingstadje gaat tussen 12.00u en 17.00u weer terug in de tijd. Ook ditmaal heeft Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion veel tijd en moeite gestoken in de organisatie van het evenement. Op het resultaat mag hij weer trots zijn!

Natuurlijk is er aan de kinderen gedacht. Zij kunnen zelf iets leuks maken, deelnemen aan verschillende activiteiten en zich laten vermaken door middeleeuwse straatartiesten.

Veel toeristische attracties zijn deze zondagmiddag open. Vanaf de toren van de Calixtusbasiliek kan het uitzicht bij gunstig weer tot wel 40 kilometer in de omtrek reiken. Een kijkje in de Basiliek is ook zeker de moeite waard. De historische kerkers onder het voormalige stadhuis zijn te bezichtigen en bieden een film over een heksenproces. In het Stadsmuseum staat de Tachtigjarige oorlog centraal, met als hoogtepunt ‘De Slag om Grolle’. Voor kinderen is er een kinderfilm. Verder zijn er een speurtocht en historische verkleedspullen beschikbaar. Bezoekers mogen 19 juli vrijblijvend de VVV bezoeken voor nadere informatie. De Vestingstad Express vervoert gasten van Marveld naar het centrum van Groenlo.

Voor meer info en het programma zie de Facebookpagina of de website