28 Mar

Taste Live: MONKEY YOE (Apeshit Bluesrock) – AFGELAST

Deel dit event
Taste Live: MONKEY YOE (Apeshit Bluesrock) – AFGELAST

Monkey Joe speelt pure bluesrock met op z’n tijd een ‘crowdpleaser’, zoals Feeling Good. Ze zijn perfect op elkaar ingespeeld en zetten een strakke show neer. Daarbij staan ze bekend om de strakke ritmesectie, scheurende Hammond sound en virtuoze gitaarsolo’s.

Monkey Joe is een bluesrock powerband en speelt nummers van o.a. Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Aynsley Lister en Popa Chubby. Sinds 2011 zijn ze bij elkaar, 4 ervaren muzikanten met een bluesmissie.

Monkey Joe, Apeshit bluesrock!

De bandleden:

Michiel, gitarist en zanger:
Michiel is een Hendrix-adept. Hij laat Little Wing klinken alsof Jimi nooit is overleden. Maar hij kan meer dan dat: zingen, swingen, de hele blueskermis. Luistert graag naar The Black Crowes, Ian Moore, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan.

Bas, bassist:
Bas legt de basis, het bedje waarop de blues wordt geserveerd. Hij houdt van strakke baslijnen. Zijn brede achtergrond, van jazz tot funk, hoor je terug in z’n spel. Heeft als muziekvoorkeur Thin Lizzy, Allman Brothers, Daniël Lohues en Tom Waits.

Pierre, drummer:
Pierre kan helemaal losgaan achter de drumkit. Let tijdens een nummer als “Soundman” (Aynsley Lister) maar eens op. Maar hij staat ook bekend om zijn subtiliteit. Zo zitten in zijn gereedschapskist zelfs een paar paukenstokken… Pierre’s muzikale voorkeuren: Rory Gallagher, Aynsley Lister, Joe Bonamassa en Popa Chubby.

Bart, toetsenist:
Bart speelt vanaf zijn 8ste piano en dat hoor je. Hij zorgt ervoor dat Monkey Joe bluesy en dynamisch klinkt, zeker sinds hij zijn Nord-collectie aansluit op een echte Leslie-versterker. Thuis luistert hij Jimmy Smith, The Lachy Doley Group, The Dynamite Blues Band, Corey Henry en Henrik Freischlader.

Aanvang: 22:00 uur
Entree: Vrij

Hier vindt dit event plaats: