18 Oct
-
20 Oct

Slag om Grolle in de Oude Calixtus

Deel dit event
Slag om Grolle in de Oude Calixtus

Op 18, 19 en 20 oktober 2019 vindt het historische evenement ‘De Slag om Grolle’ plaats. Gedurende drie dagen gaat heel Groenlo terug naar het jaar 1627. District East Events organiseert 3 dagen lang festiviteiten in de Oude Calixtuskerk in Groenlo.

Tijdens deze 3 dagen kun je genieten van traditionele volk muziek, akoestische muziek & gezellige bands. Daarnaast is er culinair eten en drinken in een historische setting in de kerk! Iedere dag verse soep, stamppot wortelen of stamppot boerenkool met een kanonskogel (grote gehaktbal van 190 gram) of een rookworst. Verschillende versnaperingen zoals een broodje beenham, en diverse borrelhapjes in de stijl van 1627.

Vrijdag 18 oktober: in de middag en avond speelt het duo Oisín: gezellige Ierse muziek in een akoestische setting en een setje gezellige meezingers. Dit duo bestaat uit Dennis Jansen en Roosmarijn Tuenter.

zaterdag 19 oktober: eind van de middag zal Bergamasca optreden, een traditionele muziekgroep uit polen. Dit drietal zal in akoestische setting en in klederdracht optreden. In de avond vanaf 20.30 zal de Ploddeband gezellige pop en rock covers spelen om het iedereen naar zijn zin te maken.

zondag 20 oktober: Zondag middag zal Bergamasca wederom optreden. Alle 3 de dagen is er gezellige achtergrond muziek.

De entree in de Oude Calixtuskerk is gratis alle dagen! Tijdens de uren van de Slag moet de bezoeker wel een entree kaartje kopen voor het Slagveld en in de binnenstad.

Tickets hiervoor zijn te koop via https://www.slagomgrolle.nl