07 Sep

Taste Live: Jazz Vesteval met Livin’Blues Expierience (Nicko Christiansen)

Deel dit event
Taste Live: Jazz Vesteval met Livin’Blues Expierience (Nicko Christiansen)

Wie kent ze niet, Living Blues? Nicko Christiansen, oprichter van, heeft na Living Blues weer de toon gezet met zijn Livin ‘Blues Experience!

Nicko weet vanaf de eerste song zijn publiek op te zwepen en/of met humor op het verkeerde been te zetten.Hij zingt als een lijster,speelt prima sax en ook de percussie klopt. Tel daar de energie en gekke bokkensprongen rustig bij op.

Eén keer raden: Wang Dang Doodle en LB.Boogie. Het spat er nog steeds vanaf!

Tegenwoordig vormen cd’s promotiemateriaal voor de concerten. In het geval van Livin Blues Xperience kun je rustig zowel cd ,als concert een keer tot je nemen. Ontdek zelf hoe de vonken er vanaf vliegen.

John Kakiay John is het nieuwste lid en een geweldige drummer. John speelde met Driftkikker (oa in voorprogramma v. Hans Dulfer, Wouter Hamel), Tasha (Tasha’s World), Sharon den Adel (Within Temptation) en Hans van Eijk (Jumping Jewels) en in de Blues Federation met Mariella Tirotto.

Jeroen van Niele bast er flink op los, ook met een erg mooie soloact
Hij trad op en nam op met artiesten als: Rinus Groeneveld, Nippy Noya, Elion Noya, Tico Pierhagen, Paul Williams, David Hollestelle, Arthur Ebeling, Saskia Laroo, Freddie Cavalli, Gilian Baracs, Boris van der Lek etc etc

Loek van der Knaap weet waar een gitaar in de bluesrock voor bedoeld is. In de afgelopen 20 jaar trad hij meerdere keren op met Nico in landen als Nederland, Duitsland, Polen, Spanje en zelfs Rusland. Met zijn riffs en grooves draagt ​​Loek bij aan het songwriting van LBX en keer op keer verbaast hij het publiek met zijn indrukwekkende solo’s tijdens live optredens.

Bas Kleine uit Dokkum op mondharmonica, heeft de bluesfederatie prijs gewonnen als beste van NL. Wat speelt hij met veel inlevingsvermogen geweldig mondharmonica, de vonken spatten er letterlijk vanaf. Hij heeft zijn carrière op de meest onwaarschijnlijke manier een vliegende start gemaakt door harmonica te spelen in de licht succesvolle nederlandse reggaeband Brimstone. Een album en veel hartzeer later bevond Bas zich in Ierland nadat hij de band had verlaten tijdens een van hun buitenlandse reizen. Zijn twee jaar verblijf op het Smaragdgroene Eiland (inclusief opnames met oa Mary Coughlan, Percy Robinson, Hugh McClean en een ontelbare optredens), bleek de beste opleiding te zijn die een muzikant kon vragen.

Nicko Christiansen
Hij werd in 1950 in Den Haag aan de kust van West-Holland geboren. Hij begon zichzelf te begeleiden op de gitaar, voornamelijk liedjes van Little Richard, Chuck Berry en Bill Haley toen hij elf was. In 1965 ontmoette hij zijn muziekpartner en vriend John Lagrand de harmonicaplayer en zij vormden de bluesduo Indiscrimination. Naderhand introduceerde singer-songwriter Leo Unger hen in de jazz- en bluesscene van Nederland en een jaar later (1966) maakten ze hun eerste single-album, vergezeld door de meest beroemde band van Den Haag dan, de Q65. Vervolgens creëerden John en Nicko de band Livin Blues, samen met Ted Oberg, ook met Cesar Zuiderwijk (Earring), Henk Smitskamp (Shocking Blue, The Motions), gevolgd door Ruud van Buuren (Groep 1850, Long Tall Ernie) en Johnny Lejeune.

Hoogtepunten waren de Nederlandse tour met Peter Greens Fleetwood Mac, het Jazz- en Rockfestival in Palermo, met namen als Ella Fitzgerald, Collosseum en Deep Purple. Toen deze band in 1975 uit elkaar ging, werd het direct opgevolgd door een tweede Livin’Blues, waar Nicko in alle combinaties van de band een zangersax-speler was. Latere hoogtepunten waren het Music and Harmony-evenement in de Ahoy waar ze vastzaten met Steve Lukathor (Toto) en Ad Van Den Berg. En na de millenium-verandering tourde de band van Moskou naar Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije (2007) naar Luxemburg, Spanje en het Jakarta Bluesfestival in Indonesië met de hulp van manager Ruud Jansen.
Nicko zegt: “Dit is echt de beste combinatie van LBX ooit, het stookt en schommelt, en leeft echt.” Deze band gaat ook diep in de sfeer van de feelmusic. Deze jongens hebben geweldige instrumentale vaardigheden in combinatie met feel. veel beter dan voorheen. Vrienden worden is misschien wel het grootste talent en de toekomst is nog jong “.

Entree: Button 15,00 Euro
Voorverkoop Taste: 12,50
( Met de button toegang tot alle kroegen in Groenlo)

Hier vindt dit event plaats: