25 Apr

Jaarconcert Mannenzangvereniging Inter Nos

Deel dit event
Jaarconcert Mannenzangvereniging Inter Nos

Het jaarconcert van mannenzangvereniging “Inter Nos” uit Groenlo, wordt dit jaar gehouden op donderdagavond 25 april 2019 van 20.00 uur tot 22.30 uur bij City Lido in Groenlo.
De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

Als gasten zullen dit keer optreden de Greyhound Barbershop Singers uit Winterswijk. 

“Inter Nos” zal naast een aantal bekende nummers ook diverse geheel nieuwe nummers ten gehore brengen. Langzamerhand wordt het repertoire van “Inter Nos” aangepast naar meer nieuwe en nummers uit de huidige tijd. Ten gehore zullen dit keer o.a gebracht worden: Do you hear the people sing, Tranen gelachen, Oh when the Saints, You’ll never walk alone, One moment in time, enz. Hierop wordt momenteel hard gestudeerd. Mannenzangvereniging “Inter Nos” staat onder leiding van dirigente Esther Gotink – van der Heijden met aan de vleugel Joop Abbink.

Als gasten zullen dit keer optreden de Greyhound Barbershop Singers uit Winterswijk.
Het koor is opgericht op 1 september 1986 en telt momenteel 22 leden en is intussen wijd en zijd bekend. Het staat sinds september 1995 onder leiding van Johan Klein Nibbelink. Het koor legt zich bijna geheel toe op het zingen van barbershopsongs met af en toe een ‘uitstapje’ naar andere vormen van close harmony.
Deze zangstijl is ontstaan in Amerikaanse kapperszaken (barbershop). Naast het knippen van haren werden er ook ,,lichte” medische en tandheelkundige ingrepen verricht, werd een borreltje gedronken en werden er sterke verhalen verteld. Tijdens het wachten werd er ook gezongen en wel de toenmaals bekende (volks)liedjes. Iemand zette een melodie in en de anderen probeerden “om de melodie heen te zingen”. Zo ontstond langzamerhand de “barbershopstyle”. De meeste songs zijn in het Engels, al zingt het koor ook enkele liederen in het Nederlands, en zelfs in het “Achterhoeks”.

Er wordt altijd à capella en ‘uit het hoofd’ gezongen, de grondtoon wordt aangegeven door een zgn. “pitch-pipe”; de dirigent heeft een grote vrijheid t.a.v. het tempo en de tekst, harmonisch mag er weinig gewijzigd worden. Het zingen wordt vaak ondersteund door gebaren, vingerknippen en ook door grapjes die veelal te maken hebben met de tekst.
Oog en oor dienen gestreeld te worden.
Het koor oefent iedere woensdagavond van 19.45 tot 21.30 uur in de muziekschool Boogiewoogie, Roelvinkstraat 2, 7101 GN Winterswijk.

Hier vindt dit event plaats: