25 Aug

Vestingdag Groenlo

Deel dit event
Vestingdag Groenlo

Op zondag 25 augustus wordt er van 12.00 uur tot 17.00 uur een Vestingdag  gehouden in het knusse vestingstadje Groenlo.  Het vestingstadje gaat terug in de tijd. Ditmaal staat deze vestingdag in het teken van de Slag om Grolle die van 18 t/m 20 oktober 2019 wordt gehouden.  De Compagnie Grolle heeft haar kampement opgeslagen naast de Oude Calixtuskerk en zal onder andere schietdemonstraties verzorgen. Uitleg geven over het koken en leven in een kampement. Een middeleeuwse smidse zal het plaatje compleet maken. De organisatie van de Slag om Grolle is aanwezig met een mooie informatiekraam.

Kindervermaak

Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht Jannes de Goochelaar zal de kinderen vermaken met  z’n onnavolgbare goochelkunsten. Ook kunnen de kinderen zelf een heus springtouw maken bij touwslagerij van Sark.

Straattheater

Ook deze vestingdag weer veel middeleeuws straattheater waaronder; El Capstok met de act ‘de vliegende Hollander’, het Mest Theater en Theater Troep voor Galg en Rad. De muziek wordt deze middag verzorgd door de Alkmaarse middeleeuwse muziekgroep Vive les Gueux. Zij waren met de Slag om Grolle 2017 de absolute smaakmakers op muziekaal gebied. Nu dus op de Vestingdag in Groenlo.

Toeristische attracties

Maar ook veel toeristische attracties zijn deze middag open Ook kan de toren van de Calixtusbasiliek beklommen en de basiliek bezichtigd worden. In de Oude Calixtus  is het multimedia spektakel de Slag om Grolle te zien. Ook het Stadsmuseum (thema 80-Jarige Oorlog) en de VVV zijn open en kunnen de kerkers bezichtigd worden. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo. Op de Groenlose terrassen is het die middag goed vertoeven. Kortom voor een leuke middag voor het hele gezin moet u op zondag 25 augustus in Groenlo zijn.