27 Apr

Vesting Vrijmarkt

Deel dit event
Vesting Vrijmarkt

De Vesting Vrijmarkt van 27 April (Koningsdag) in Groenlo heeft alles in zich om uit te groeien tot een mooi en groots festijn. Dit jaar vindt de vrijmarkt plaats in de Oude Calixtuskerk in verband met de slechte weersvoorspellingen. Het begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Tevens is het bezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima aan Amersfoort live te volgen op het grote scherm in de kerk.

Vrijmarkt
Op de Vesting Vrijmarkt is uiteraard een grote rommelmarkt voor de kinderen.

Maar er is meer.  Het is gelukt om niemand minder dan Jannes de Goochelaar naar Groenlo te halen. Jannes de Goochelaar zal iedereen versteld doen staan van zijn onnavolgbare goochelkunsten. Werkelijk een lust voor het oog. Verder kunnen kinderen geschminkt worden en  zijn er nog tal van andere leuke zaken te beleven. s’morgens vroeg zullen de klanken van het carillon klinken over het vestingstadje Groenlo. Beiaardier Wim Ruessink zal de bezoekers al vroeg in de juiste oranje stemming brengen.

Toren beklimmen en kerkers
Ook kunnen de bezoekers de toren beklimmen van de Calixtus basiliek. De toren is beeldbepalend voor Groenlo. Het beklimmen van de toren is een unieke ervaring. Men heeft een geweldig uitzicht over Groenlo en omgeving.

Ook de VVV in de Kevelderstraat heeft op Koningsdag haar deuren geopend. Neem gerust een kijkje het is meer dan de moeite waard.  De Oude Calixtuskerk is ook geopend deze Koningsdag.

Al met al belooft het een mooie Koningsdag te worden in Groenlo. Meer info is te vinden op de Facebookpagina Vestingdagen Groenlo of www.groenlo.nl