07 Apr

Taste’s Stage of Art: Bertus Borgers (De Blues Kleeft Aan Mij)

Deel dit event
Taste’s Stage of Art: Bertus Borgers (De Blues Kleeft Aan Mij)

Bertus Borgers – De Blues Kleeft Aan Mij
(muziek en prachtige verhalen)

Bertus Borgers (1947) speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken ‘Weg van hier’, ‘ik hou van Herman’ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op en achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in de Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant. Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek, waarbij hij begeleid wordt door zijn broer Ruud op gitaar, laat hij in ‘de Blues kleeft aan mij’ iedereen meekijken naar de dagelijkse details waar ook rockmuzikanten mee moeten opstaan en leven.

‘De Blues is een fenomeen. Een sterk Amerikaans cultuurproduct dat er telkens weer in slaagt te appelleren aan de opgroeiende generatie die na hun kindertijd geconfronteerd worden met sehnsucht, heimwee, weltschmerz, eenzaamheid. Er komt oorlog, er komt vrede. De politiek gaat van links naar rechts en weer terug, de mode verandert, het straatbeeld verandert, mensen kopen langspeelplaten, cassettes, compactdiscs, mp-3 spelers of zijn ingeplugd op cloud music. De Blues trekt zich daar niets van aan. Onder onze voeten kruipt hij verder. Op weg naar het hart van de volgende mens.’

Bertus Borgers (Vessem,1947) komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en SweetdʼBuster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Vanaf 1970 produceerde hij veertien albums met eigen muziek en als auteur bracht hij de boeken ʻWeg van hierʼ,ʻik hou van Hermanʼ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ uit.

Kaarten € 10,00 (alleen voorverkoop)
Aanvang: 16.00 uur

Foto: Stephan Vanfleteren

Hier vindt dit event plaats: