30 May

Dweilorkestendag

Deel dit event
Dweilorkestendag

Bij de 24e editie van het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei 2019) zal de top van Nederland in Groenlo aanwezig zijn.

Een alom bekend dweilfestival in Groenlo (Grolle), dat één van de belangrijkste evenementen op de jaarkalender van de gemeente Oost Gelre is. Een super gezellig grensoverschrijdend muziekfestival, dat door de jaren heen grote bekendheid heeft verworven in alle hoeken van Nederland en zeker de gemeente Oost Gelre in het algemeen en stad Groenlo in het bijzonder op de kaart zet.

Dweilorkestendag 2019 gaat op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) in Groenlo van start om exact 12.00 uur en de prijsuitreiking vindt plaats om 18.30 uur. Met om 17.00 uur als afsluiter een geweldige beachparty!

In het van oudsher stadje van plezier Groenlo, zijn de klanken van het succesvolle carnavalsfestijn 2019 nog maar net vervaagd, of er wordt al weer gesproken over het volgende grote evenement. De voorbereidingsvergaderingen van de organisatie, van het bij zowel jong als oud erg populaire gebeuren, zijn al volop bezig. In het thuishonk van de organisatie, te weten Grolsch Brouwhuys De Lange Gang, het geboortehuis van het GROLSCH bier, worden de draaiboeken geactiveerd. Immers, is er door de jaren heen een succesformule neergezet, die ertoe heeft geleid dat het dweilorkestenfestival wordt gerekend tot de absolute top van Nederland. Deze kwalificatie is vooral bereikt dankzij het altijd sterke deelnemersveld, de goede jurering, de aanstekelijke gastvrijheid en daarbij gratis toegang voor iedereen. Ondanks de grote belangstelling en vroege inschrijving van veel orkesten, kunnen er in totaal maar 30 orkesten deelnemen, dit om de hoge kwaliteit te handhaven. 18 orkesten in de wedstrijdklasse en 12 in de z.g. leutklasse. Evenals in de laatste jaren zal er ook dit jaar in de wedstrijdklasse weer op drie jurypodia worden beoordeeld.

Aanvang: 12.00 uur
Toegang is gratis