21 Jul

Vestingdag Groenlo

Deel dit event
Vestingdag Groenlo

Op zondag 21 juli wordt er van 12.00 uur tot 17.00 uur een Vestingdag  gehouden in het knusse vestingstadje Groenlo.  Het vestingstadje gaat terug in de tijd. Ditmaal veel middeleeuws straattheater. Het is opnieuw gelukt om de top van het Nederlandse middeleeuwse straattheater en muziek naar Groenlo te halen aldus Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion, die de organisatie voor haar rekening neemt.  Het Mest Theater .El Capstok  en het Theater van de Droom zal iedereen vermaken met hun geweldige acts. Een lust voor het oog. Goet ende Fyn zorgt voor de muziekale noot.

Kindervermaak

Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen met Baroen een korte opleiding volgen als Piekenier en Musketier.  De Tolletjesmaker zal laten zien hoe je uit een stukje hout een mooi tolletje maakt. Ook het schietspel van de Gelderse Roos is aanwezig.

Toeristische attracties

Maar ook veel toeristische attracties zijn deze middagen open. Ook kan de toren van de Calixtusbasiliek beklommen worden. In de Oude Calixtus kan het multimedia spektakel de Slag om Grolle bekeken worden. Ook het Stadsmuseum en de VVV zijn open. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo. Er zijn diverse leuke ambachten aanwezig en de stadsimkerij Grolle. De Oudheidkundige Vereniging Groenlo is met een leuke stand aanwezig.  Op de Groenlose terrassen is het die middag goed vertoeven. Kortom voor een leuke middag voor het hele gezin moet u op  zondag 21 juli in Groenlo zijn.