27 Apr

(Konings) KUDO avond bij Rockcafé Taste

Deel dit event
(Konings) KUDO avond bij Rockcafé Taste

De KUDO avonden zijn bedoeld voor bands die:
* de oefenruimte uit willen
* een try out willen doen
* zichzelf graag willen presenteren
* podiumervaring op willen doen of
*gewoon graag willen spelen.

Dus kom je band massaal supporten!

Met deze keer:

THEY’RE RED HOT
They’re Red Hot’ is een Red Hot Chili Peppers tribute band met leden uit Limburg en Gelderland. Vier enthousiaste muzikanten willen de live-ervaring zo echt mogelijk neerzetten met zowel nieuwe hits als pure klassiekers, afgewisseld met geïmproviseerde jamsessies. Verwacht funk, groove en Red Hot!

Rockford
Het wordt knallen met deze heerlijke postgrunge rock! Ze zijn pas kort samen maar kennen elkaar al heel lang: Rockford. De band is ontstaan na het uiteenvallen van Cape (Canaveral), Whyne en The Exploding Shetland Ponies. Dit powertrio staat samen, dit is wel een klein gokje, voor zo’n 50 jaar ervaring en dat is te horen! 
Verwacht een band die hun instrumenten beheersen en nooit minder dan degelijke songs zullen schrijven. Gaat deze nieuwe formatie Nederland dan eindelijk veroveren? Rockford is genoemd naar de geboorteplaats van leadzanger/gitarist Niels Schmitz. De stijl is te omschrijven als een sexy mix van rock, stoner en een beetje funk.

Noctulux
Noctulux word in de herfst van 2015 opgericht door Mirjam van der Wel met als doel een aantal nummers die zij geschreven heeft uit te werken en uit te voeren. Maarten Langeree en Ben Bruschke treden bij oprichting toe tot de band. In het begin van 2016 wordt de band Noctulux gedoopt. Dennis Tappij Gielen komt medio 2016 bij de band. Een drummer blijkt moeilijk te vinden. Begin 2017 besluit het kwartet om een album op te nemen waarop, naast Mirjams oorspronkelijke nummers, enkele nummers die door andere bandleden ingebracht zijn, en een enkele nieuwe nummers moeten komen te staan. Wanneer de voorbereidingen voor het album bijna gereed zijn wordt toch nog een drummer gevonden. Michiel Nijs sluit zich half 2017 bij de band aan. Michiel heeft het Noctulux repertoire snel onder de knie en nog geen maand later beginnen de opnames voor het album. Het debuutalbum “From the shadows” wordt aan het begin van 2018 uitgebracht.
Tenslotte nog een feitje voor de liefhebbers van potjeslatijn: Waar komt de bandnaam vandaan? Noctulux betekent in het Nederlands ‘nachtlicht’. Een woord met een interne tegenspraak die verwijst naar de contrasten in de muziek van Noctulux.

Aanvang: 21:30 uur
Entree: Vrij

Hier vindt dit event plaats: