21 Dec

Eat to meet Oost Gelre

Deel dit event
Eat to meet Oost Gelre

Eat to meet is al bijna niet meer weg te denken uit Oost Gelre. Het is een concept waarbij inwoners van Oost Gelre op een gezellige en smakelijke manier met elkaar in contact komen. De bijeenkomst wordt gekenmerkt door drie karakteristieke eigenschappen: ontmoeting, kennismaking en verbinding.

Eat to meet is niet alleen bedoeld voor nieuwkomers maar voor alle inwoners van Oost Gelre. Het initiatief, dat van alle kanten ongekend veel belangstelling en spontane en warme waardering geniet, krijgt op vrijdag 21 december met een derde editie een vervolg. De bijeenkomst wordt gehouden in het sociaal cultureel centrum De Mattelier te Groenlo van 18.00 uur tot 21.00 uur.

Net als vorig jaar is het motto; Neem je favoriete gerecht en bord en bestek mee & delen maar! De gasten mogen hun favoriete hoofdgerecht of nagerecht zelf meenemen om het eten vervolgens met elkaar te delen. We leren zo elkaar en andere gerechten en smaken kennen. De vrijwilligers van de organisatie maken soep en een nagerecht. Albert Heijn Groenlo sponsort ook dit jaar wederom de ingrediënten. De gemeente Oost Gelre draagt ook bij in de onkosten van de organisatie.

Dit jaar zijn er “nieuwkomers” die mee helpen organiseren. Naast de familie Janssen en de dames van Stichting Ontmoet en Ontwikkel Oost Achterhoek zijn Marja Kooning en de Syrische Ali Aabed en Khozama Ibrahim aangeschoven bij de organisatie. “Het is fijn om als nieuwkomer in Oost Gelre bij de organisatie betrokken te zijn. Als ik naar de afgelopen twee jaren kijk, zie ik alleen maar enthousiaste blije mensen. Het geeft een goed gevoel om op deze manier wat voor anderen te kunnen betekenen”, aldus Marja. Khozama en Ali vinden het ook fijn om mee te organiseren. “We helpen nieuwkomers graag bij hun integratie. Iedereen is gelijk en het maakt niet uit waar je vandaan komt. Delen doe je met je hart. Aan de vorige edities hebben we leuke vrienden over gehouden.”

De organisatie wil iedereen van harte uitnodigen aan tafel. Oud, jong, alleen of met de gehele familie. Kom en deel. Het belooft een gezellige avond te worden met lekker gevarieerd eten, leuke mensen, muziek, dans, foto’s, en verhalen. Wil je deelnemen en/of als vrijwilliger meehelpen?

Meld je dan vóór 18 december 2018 aan via eattomeetgroenlo@gmail.com.

Hier vindt dit event plaats: