30 Dec

Marveld ATB-tocht

Deel dit event
Marveld ATB-tocht

DEURDONDEREN TIJDENS DE MARVELD ATB-TOCHT GROENLO

De Ren en Toerclub Groenlo en vele mountainbikers maken zich weer op voor dé sportieve afsluiting van het jaar: De Marveld MTB-tocht op zondag 30 december 2018. De Marveldtocht kenmerkt zich al 23 jaar als een sportief én gezellig Achterhoeks bike-event.

 

Durch die Kneipe

De deelnemers worden getrakteerd op prachtige avontuurlijke routes waarbij de traditionele doorkomst dwars door de kroeg natuurlijk niet mag ontbreken. Al jaren is de deelname voor vele mountainbikers uit het oosten van Nederland en vele oosterburen vaste prik. Rondom Groenlo, Lievelde, Zwolle, Zwillbrock (DE) en de Holterhoek fiets men uitdagende volledig uitgepijlde routes over bospaden en zandwegen. Bij landgasthof Reirink in het Duitse Zwillbrock is de doorkomst durch die Kneipe waarbij iedere deelnemer met applaus wordt onthaalt. Dit is tevens de pauzeplek waar in en bij een boerenschuur een unieke pauzeplek met vuurkorven en livemuziek is gerealiseerd. In het geval van technisch malheur is Goossens Groenlo present met een reparatiestand.

Startlocatie De Blanckenborg

Sinds de vorige editie start de Marveldtocht vanaf tennis- en golfcomplex De Blanckenborg te Groenlo. De route naar het startbureau en parkeergelegenheden zijn duidelijk aangegeven. Deelname aan de toertocht kost €6,-. NTFU-leden betalen € 4,-. Voor NTFU- en KNWU-leden is er de mogelijkheid om elektronisch in te schrijven met de ledenpas bij de Scan&Go-stand.

Voor zowel de beginnende als meer geoefende fietser zijn er routes uitgezet, er is namelijk de keuze uit 35, 45 of 60 kilometer.

Kanjers mountainbike jeugdclinic

Ook dit jaar is er de Kanjers voor Kanjers Mountainbike jeugdclinic. Ervaren instructeurs leren kinderen vanaf 6 jaar alles over de techniek en het sturen met het mountainbiken. Deelname hieraan is gratis. Kinderen die niet over een eigen mountainbike beschikken kunnen gewoon meedoen: Kanjers voor Kanjers stelt (ook gratis) mountainbikes ter beschikking. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.skvk.nl/activiteiten.

Marveld ATB-tocht / Zondag 30 december 2018 / 35-45-60km / Vertrek tussen 8:30 en 10:00 / De Blanckenborg, Oude Winterswijkseweg 45a 7141 DE Groenlo

Hier vindt dit event plaats: