20 Dec

Kerstconcert

Deel dit event
Kerstconcert

Het kerstconcert van mannenzangvereniging “Inter Nos” vindt plaats op donderdagavond 20 december 2018 bij het sociaal cultureel centrum de Mattelier in Groenlo. Als gasten zullen daarbij optreden het dames-zangensemble “The Voices” uit Groenlo.

“Inter Nos”
In december 2017 heeft “Inter Nos”  een “winterconcert” verzorgd samen met de zanggroep Colorful uit Groenlo.
”Inter Nos” heeft echter ervaren dat toch de voorkeur wordt gegeven aan een “kerstconcert”. Vandaar dit jaar weer een “kerstconcert”.
Gesteld kan worden dat de concerten voorzien in een behoefte van de gemeenschap.

Mannenzangvereniging  “Inter Nos” onder leiding van dirigent Esther Gotink-van der Heijden en pianist Joop Abbink zal op die avond diverse kerstliederen zingen, waarvan een deel uit nieuw repertoire.
O.a. zullen ten gehore worden gebracht bekende kerstnummers als Stille Nacht, Es blüht eine Rose, The little drummerboy als ook Joy to the world, Mary’s boychild, I heard the bells on Christmas day, enz.
Verder zal “Inter Nos” zorgen voor een verrassende opening van het kerstconcert.
“The Voices”
Aan dit kerstconcert zal medewerking worden verleend door het dames-zangensemble “The Voices” uit Groenlo.
Dit dameskoor bestaat uit 9 leden en is opgericht op 9 mei 1986. De leden komen uit Groenlo, Zwolle, Eibergen, Neede, Borculo, Geesteren en Gelselaar.
Het repertoire, waaruit de groep kan putten, is erg breed: van klassiek tot modern.
In de wijde omgeving wordt door de groep voor verschillende verenigingen en instellingen een middag/avondvullend programma verzorgd met voornamelijk zang, afgewisseld met een verhaaltje of een gedichtje.
Er wordt regelmatig medewerking verleend aan rouw- en trouwdiensten en aan diverse concerten in de regio en ver daarbuiten.
Ook op korenavonden laat de groep zich horen.
Voor de kerstvieringen heeft “The Voices” een sfeervol programma met een eigen kerstverhaal. Dit is een gewild programma gezien het aantal aanvragen.
Elke week repeteren de dames o.l.v. Hannie Abbink.
De groep zingt graag a capella, maar indien nodig wordt ze begeleid door pianist en organist Joop Abbink.
Als afsluiting van het 1ste blok van het concert zullen beide koren het “Transeamus” in een bewerking van Hubert Cuypers zingen. En als afsluiting van de avond het “So this is Christmas”.
We hopen u te mogen begroeten op genoemde avond.
De aanvang is 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur.
De entree is € 7,50.
In de voorverkoop zijn kaarten € 6,00, verkrijgbaar via de internetsite van de Mattelier. De prijs is inclusief een consumptiemunt en garderobe.
In de pauze is er gelegenheid om iets te drinken.
Zie verder de site van de Mattelier: www.demattelier.nl
“Inter Nos” is nog op zoek naar nieuwe koorleden.
Mocht u interesse hebben om eens een repetitie bij te wonen, kom dan gerust geheel vrijblijvend naar een repetitieavond op donderdag van 19.45 uur tot 22.00 uur of naar de open zangavond op dezelfde tijd op donderdag 10 januari 2019 bij City Lido in Groenlo.

Hier vindt dit event plaats: