16 Sep

Johnny Cash Tribute (The American Recordings) in Rockcafe Taste

Deel dit event
Johnny Cash Tribute (The American Recordings) in Rockcafe Taste

Zondagmiddag 16 september staat Rocco Ostermann ( Donnerwetter) met een ode aan Johnny Cash in Rockcafé Taste.  De middag start om 16:00 uur.

Zoals Johnny Cash van andermans songs zeer persoonlijke versies maakt, zo zingt Rocco Ostermann de nummers van Cash op geheel eigen wijze. Toch heeft Ostermann overduidelijk het koffiebruine profiel van Cash op zijn stembanden. Hij vervoert je naar de atmosfeer waarin de countrybluessongs zijn geschreven: ‘de tegen zijn demonen vechtende schaduwboksende mens’, aldus Rocco.

Johnny Cash is zonder twijfel een van de bekendste countryzangers van de wereld. Cash’ eigen countrystijl, zwarte kleding en optredens in gevangenissen maken de inmiddels overleden muzikant onsterfelijk. Rocco Ostermann heeft overduidelijk het koffiebruine profiel van Cash op zijn stembanden maar doet daar nog het nodige meer mee. Cash was meer dan een zanger, hij was een dichter, een rebel, die balancerend op de dunne lijn tussen goed en kwaad en daarmee vele outcasts inspireerde. Dit alles neemt Ostermann mee in zijn vertolkingen van ‘Cash, the American Recordings’, die hij zong en speelde tijdens vele concerten en festivals in o.a. Nederland, Duitsland en Ierland.

Hij neemt niemand minder dan Wout Kemkes mee, die hem zal begeleiden op gitaar. Kemkes kennen we uiteraard ook van Donnerwetter, een inspirerende band met Kemkes als wonderkind op gitaar.

Naast de Cash Tribute zal Rocco ook verhalen vertellen uit zijn eerste boek  “de Buitenstaander”.  “Eigenlijk schrijf ik mijn hele leven al. Dat begon met opstellen en reisverhalen. Vroeger, als puber, schreef ik de avonturen op van onze vriendengroep. Bijvoorbeeld wanneer we naar de discotheek in Lintelo gingen. Daar maakte ik verslagen van.” Veel van zijn verhalen werden op Facebook gezet, maar een echt boekwerk werd er tot nu toe niet van gemaakt. “Veel mensen vonden dat ik de verhalen moest gaan bundelen. Ik heb er wel driehonderd geschreven en in ‘De Buitenstaander’ staan er nu 65. Eigenlijk vond de uitgever alle verhalen die ik had opgestuurd wel goed. Dus dat ging vrij makkelijk.” Het boek staat vol met korte verhalen, observaties van wat hij in het dagelijks meemaakt. “De verhalen zijn meestal wel grappig. Ik hoop dat lezers er goede zin van krijgen. Mensen hebben niet altijd in de gaten dat er van alles gebeurt om je heen. Dat zijn de mooie dingen van het leven, maar soms ook minder mooie dingen.”

Aanvang: 16:00 uur
Entree vrij

Hier vindt dit event plaats: