05 Aug

Vestingdag Groenlo

Deel dit event
Vestingdag Groenlo

Op zondag 5 augustus wordt er van 12.00 uur t/m 17.00 uur een Vestingdag gehouden in het knusse vestingstadje Groenlo. Het vestingstadje gaat terug in de tijd. Ditmaal veel middeleeuws straattheater. Waaronder de Leydse Kluchten Compagnie en Donderelf verteltheater. De Compagnie Grolle heeft haar kampement opgeslagen naast de Oude Calixtuskerk en zal onder andere schietdemonstraties verzorgen. Uitleg geven over het koken en leven in een kampement. Een middeleeuwse smidse zal het plaatje compleet maken. Troubadour Lucas Florent zorgt voor de middeleeuwse muzikale omlijsting op deze mooie vestingdag. De Nederlandse vereniging van Vestingsteden is ook aanwezig met een grote informatiestand. Groenlo is een van de leden.

Kindervermaak
Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Goochelaer Wautier zal de kinderen vermaken met z’n goochelkunsten. De Tolletjesmaker zal laten zien hoe je uit een stukje hout een mooi tolletje maakt. Ook kunnen de kinderen zelf een heus springtouw maken bij touwslagerij van Sark. Jannes de Goochelaar laat op onnavolgbare wijze dukaten verdwijnen.

Kunstmarkt
Op deze Vestingdag is er in de Beltrumsestraat in samenwerking met Galerie Wij een grote kunstmarkt ingericht. Meer dan twintig kunstenaars laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Ook het Hart van Grolle (Beltrumsestraat) en galerie Netty Neuray (Mattelierstraat) zijn die middag geopend. Daar is ook van alles te zien en te beleven. Ook zijn er diverse kunstzinnige ambachten. De Kunstmarkt tijdens de Vestingdag is een echte aanrader, die elk jaar steeds meer publiek trekt.

Toeristische attracties
Maar ook veel toeristische attracties zijn deze middag open Ook kan de toren van de Calixtusbasiliek beklommen en de basiliek bezichtigd worden. In de Oude Calixtus is het multimedia spektakel de Slag om Grolle te zien. Ook het Stadsmuseum (thema 80-Jarige Oorlog) en de VVV zijn open en kunnen de kerkers bezichtigd worden. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo. Op de Groenlose terrassen is het die middag goed vertoeven. Kortom voor een leuke middag voor het hele gezin moet u op zondag 5 augustus in Groenlo zijn. Voor meer info en het programma zie de Facebookpagina: Vestingdagen Groenlo