21 May

Achterhoekse Streekproductenmarkt

Deel dit event
Achterhoekse Streekproductenmarkt

Feest  van creativiteit op de 18e Achterhoekse Streekproducten markt
Maandag 2e Pinksterdag  is Lievelde weer het centrum van creativiteit in de Achterhoek.
Bij de editie in 2017 kwamen er duizenden bezoekers naar de Achterhoekse Streekproducten Markt  Het programma is dit jaar nog uitgebreider en  daarmee is de markt een dagje uit voor het hele gezin.

Nog steeds vormen streekproducten een belangrijk onderdeel. Gewoon om te kopen, Kaas, worst,  Honing, jam, asperges, aardbeien en heel  veel  lekkers uit de streek…. En ook om te eten, insecten kunnen worden geproefd, Bakker Jos bakt brood in de oude oven. (H)eerlijk vlees op de smoker en “vergeten” vleessoorten op de bewegende BBQ, de ofyr is present en  de palingboer rookt paling.
Het is volop happen  in de ‘Hapjes Hook’. Daarnaast zijn de, in totaal  120 standhouders,  actief met allerlei vormen van creativiteit met penseel, hamer, beitel, breinaald, pen, papier, bloemen, planten en het woord. Ook voor een advies  over inrichting van tuin en buitenkeuken kunt u naar de markt, of gewoon genieten van Oldtimers van de Boerenkaas sterrit, met start en finish op de markt.

Fietsen en brommers kieken is mogelijk naast kijken naar de Vogelshow.
 Nieuw is dat “de oude Schoppe” wordt ingericht als een klein intiem theater voor creativiteit met woord en gedachten. Voor de kinderen, maar ook voor volwassenen, is er de mogelijkheid om met een koe te knuffelen en om selfies te maken met koe Drieka. We hebben een  kinderplein met tal van leuke en creatieve activiteiten.
De Kaasboerderij zelf is tijdens de markt volledig in bedrijf. Een prachtig en vast onderdeel van de dag is het ophalen van de koeien uit de wei, de omgekeerde koeiendans.

Live muziek  met o.a. The Cowpokes en Drie Vreemde mannen. Jos ten Hoopen en Martin Essink maken sfeermuziek met accordeon en gitaar.

De Achterhoekse Streekproducten Markt wordt gehouden op maandag 21 Mei (Tweede Pinksterdag) van 10:00 tot 17:00 bij Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde.

Entree is € 4.00 en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Ook het parkeren is gratis.

Hier vindt dit event plaats: