19 Apr

Klucht DITO ‘Wie doet ons wat’

Deel dit event
Klucht DITO ‘Wie doet ons wat’

Klucht in twee bedrijven!

Achter het toneel


Altijd al willen weten wat er aan de achterkant van het toneel gebeurt, voor en tijdens een voorstelling? Dan bent u bij “Wie doet ons wat” aan het juiste adres.U treft namelijk toneelvereniging “De twee Scharen” een paar minuten voor aanvang van hun voorstelling aan. Het is een heel gemengd gezelschap met zelfverklaarde diva’s, oude vergane glorie en jong aanstormend talent. 

Dat het tijdens die voorstelling helemaal fout gaat laat zich raden. Maar gelukkig krijgt het publiek daar weinig of niets van mee. Te laat opkomen, te vroeg weer afgaan om een zoenscene te ontwijken, tekst vergeten, verkeerde deur gebruiken. Het zorgt op het toneel voor heel veel gelach, maar achter de coulissen voor heel veel ergernis en frustratie. Intussen bent u vast nieuwsgierig geworden naar wat er zich op toneel nu allemaal afspeelt. Geen nood, het daadwerkelijke toneelstuk gaat u in zijn geheel zien in het tweede bedrijf.

Een oud statig landgoed, waar de heer des huizes vooral bezig is met vergeten, zijn vrouw de schijn van rijkdom ophoudt en de drie dochters zich bezighouden met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. En als er weer eens een speler door de verkeerde deur afloopt, weet u wat hem of haar achter de schermen te wachten staat.

“Wie doet ons wat” van Edwin Woons is met recht een bijzondere klucht te noemen!

DITO
DITO is al meer dan 80 jaar een begrip in Groenlo en staat voor ‘Door Inspanning Tot Ontspanning’. We zijn een actieve toneelvereniging met, momenteel, ruim 34 actieve leden.

Entree: € 7,50 (€ 6,50 voorverkoop)
De Mattelier – Sociaal Cultureel Centrum Groenlo