18 Mar

Groenlo Kunst & Modestad

Groenlo Kunst & Modestad

Deel dit event
Groenlo Kunst & Modestad

Op zondag 18 maart wordt vanuit de Groenlose OndernemersVereniging (het GOV) weer een open zondag georganiseerd in het thema Mode en Kunst! 
De winkels zijn geopend tijdens deze koopzondag, de voorjaarsmode wordt getoond in een modeshow dwars door de winkelstraat en we hebben een heel uiteenlopende reeks van kunstenaars die in en rond het centrum voor iets extra’s zullen zorgen.

De nieuwste voorjaarsmode
Tesli baby-, kinder- en tienermode, KATOO fashion, Brini Mode & Decoratie, Jambo, Focus Fashion, Bril-in-Mode en Schoenmode Hermans verzorgen samen de modeshow. Daarmee krijg je een mooi beeld van voorjaarstrends in kleding, schoenmode, brillen en andere accessoires! De modeshow is om half twee, half drie en om half vier te bewonderen in de Beltrumsestraat.
 
Kunst en creativiteit in allerlei vormen
Daarnaast nodigen we iedereen van harte uit om ook de volgende locaties te bezoeken:
Bij Galerie Wij Is de expositie van uiteenlopende kunstenaars te bezichtigen en worden verhalen en gedichten voorgedragen doorRabarbara Woordenkunstenaar en er wordt live gewerkt aan schilderijen door Anny Scharenborg.

Bij BS22 exposeren twee cursisten van het Lepelatelier (beide 85 jaar oud) met een overzicht van hun werk dat ze in de afgelopen tientallen jaren hebben gemaakt.
Ook toont Lawrence Mooij van Dutchfoto bij BS22 zijn nieuwe werkwijze. Hij werkt tegenwoordig ook weer volgens een oud ambacht binnen de fotografie: tintype fotografie. 
Je kunt op de open zondag een foto laten maken die Lawrence voor jouw ogen kan ontwikkelen in de donkere kamer bij BS22. De normale prijs daarvoor is 135 euro, maar op de open zondag kunnen 5 personen voor 50,- een foto laten maken en het ontwikkelen live bijwonen. Je moet wel 6 seconden stil kunnen zitten…..

Bij Hart van Grolle start niet alleen de modeshow, maar ook vinden we er een hele rits kunstenaars die daar die middag hun werk te tonen.
Michiel Wopereis van Foamworkshop.nl is er, Sandra Hummelink van Atelier Net FF Anders, Judith Woordes-Schepers van JuulsArtwork,Manon Wensink van Studio Altijd Lente, Joop Koopmanschap toont zijn fotografiewerk, Marlon Groot Zevert is er opnieuw met haar schilderijen. 
Anne Orange vindt een plekje met haar gedichten en tekeningen gebaseerd op de natuur en Lidy Nijenhuis exposeert haar schilderijen.
Ook digitale kunst en ontwerpen zijn te zien van twee studenten, Jorn en Violet, die werken onder de naam JipJorn en Appolumix.

Natuurlijk is ook Atelier Neuray open in de Mattelierstraat. Neem een kijkje in het huis, de winkel, het atelier van Netty Neuray. Ze toont haar eigen werk en heeft werk van ontwerpers uit binnen en buitenland te koop. Ook voor kleine originele cadeaus kun je daar terecht!

Op de rode loper toont Penta Dance twee keer haar danstalenten. Drie verschillende dansgroepen laten je tussen de modeshows zien wat ze in huis hebben.

Bij de Oude Calixtus toont Bike Totaal Hofstede een deel van de collectie en voorziet je graag van een passend advies.

Op het Europaplein kunnen kinderen knutselen in het thema Mode en Kunst bij Lamart, de knutselcaravan van Merel Lamar. Warenhuis Post toont op het europaplein de collectie tuinmeubelen.

Start kaartverkoop City of Taste
We maken jullie er graag ook attent op dat de kaartverkoop voor het evenement City of Taste tijdens de open zondag van start gaat. Bij Antonius Slijterij en Proeflokaal en bij Katoo zijn de eerste kaarten te koop voor 15,- euro. Na het succes van deze wijnproeverij op meer dan 40 locaties vorig jaar, verwachten we dat de 500 kaarten dit jaar snel uitverkocht zijn.
Op zaterdag 14 april 2018 kun je 55 Groenlose ondernemers op 42 locaties ontmoeten. Tijdens de wijnproeverij van 19.00-22.00 uur leer je op een unieke manier hun onderneming en de ondernemer zelf kennen.

GOV bestaat 100 jaar
De volgende open zondag in september zal een extra feestelijke editie worden, vanwege het 100 jarig bestaan van het GOV in augustus 2018!