15 Jul

Vestingdag Groenlo

Deel dit event
Vestingdag Groenlo

Op zondag 15 juli en 5 augustus worden twee Vestingdagen gehouden in het knusse vestingstadje Groenlo. Het vestingstadje gaat terug in de tijd. Op 15 juli met veel middeleeuws straattheater. Het is opnieuw gelukt om de top van Nederland en Belgie naar Groenlo te halen, aldus Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion, die de organisatie voor haar rekening neemt. Plansjet uit Belgie zal iedereen versteld doen staan van het geweldige poppenspel. Maar het Mest Theater zal iedereen vermaken met hun geweldige acts. Het Gezelschap zorgt voor leuke middeleeuwse muzikale omlijsting.

Kindervermaak
Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen met Baroen een korte opleiding volgen als Piekenier en Musketier. Goochelaer Wautier zal de kinderen vermaken met z’n goochelkunsten. De Tolletjesmaker zal laten zien hoe je uit een stukje hout een mooi tolletje maakt. Ook Theater van de Droom en Theater Troep voor Galg en Rad zal de kinderen vermaken met hun voorstellingen.

Toeristische attracties
Maar ook veel toeristische attracties zijn deze middagen open Ook kan de toren van de Calixtusbasiliek beklommen worden. In de Oude Calixtus kan het multimedia spektakel de Slag om Grolle bekeken worden. Ook het Stadsmuseum en de VVV zijn open. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo. Er zijn diverse leuke ambachten zoals een mandenmaker, pottenbakker,touwslager en beeldhouwer. De Oudheidkundige Vereniging Groenlo is met een leuke stand aanwezig. Op de Groenlose terrassen is het die middag goed vertoeven. Kortom voor een leuke middag voor het hele gezin moet u op zondag 15 juli in Groenlo zijn.

Voor meer info en het programma per Vestingdag zie de Facebookpagina: Vestingdagen Groenlo.