17 Mar

KUDO-avond

Deel dit event

De KUDO avonden zijn bedoeld voor bands die: de oefenruimte uit willen, een try out willen doen, zichzelf graag willen presenteren, podiumervaring op willen doen of gewoon graag willen spelen.

Let op: Pigpop en Taste hebben de handen ineen geslagen. Uit alle bands die meedoen met de KUDO avonden dit seizoen, wordt éé—n band uitgezocht die Pigpop 2018 (26 mei 2018) mag openen! Er zal op iedere KUDO avond een afvaardiging van Pigpop aanwezig zijn en het publiek mag ook een stem uitbrengen van welke band zij vinden Pigpop mogen openen.

Er zijn in totaal 5 KUDO avonden, 17 bands waar uit gekozen gaat worden en Pigpop zal in overleg met Taste en na het tellen van de publieksstemmen, de keus maken wie dit gaan worden. Tevens zullen er uit de uitgebrachte stemmen 2 keer twee vrijkaarten voor Pigpop getrokken worden.

Dus kom je band massaal supporten!

Met deze keer:

Vâger
De Arnhemse (Classic) rockband V’ger (zeg maar Viedjer) draait al weer een zeer ruime tijd (dit jaar 30 jaar!) mee in het muziekwereldje. Na een aantal personeelswisselingen bestaat de band nu uit Roy, Peter, Leon en Eelco, allen ervaren muzikanten en gedreven performers. Een optreden is altijd een feest. Lekkere muziek die goed en enthousiast de zaal in wordt geslingerd. Stilstaan is bijna onmogelijk. Veel nummers zijn echte klassiekers, maar er zitten ook wat verrassingen in de set.

De Materie
We schrijven 2008. Na een tijdje Engelstalige liedjes te hebben gemaakt, besluiten Jack Kaat en Peter de Kok dat dit een doodlopende weg is. Beide hebben Nederlands gestudeerd en beide komen tot de conclusie dat het Nederlands een prima taal is om in te zingen. De Materie is daarmee een feit.
Vandaag de dag bestaat De Materie uit: Erik de Geest, Erwin Lentze, Jack Kaat, Peter de Kok en Tony Tati.
Melodieuze liedjes ondersteund door structuren die uit de Krautrock afkomstig zijn, driestemmige zang en een bij vlagen gierende dialoog tussen jaren zeventig synths en leadgitaar. De Materie heeft een volstrekt eigen geluid ontwikkeld dat door veel mensen wordt gewaardeerd. Fijne optredens op festivals (Amersfoort, Harderwijk, Sonsbeek Theater Avenue) en in muziekcafe’s in het hele land zijn de resultaten van een band in opkomst. Met fans in Zuid Afrika, Canada, Duitsland, Oekraine, Israël en Vlaanderen. Een optreden van De Materie is een optreden van een ongewone band, met ongewone liedjes maar met een bijzondere uitstraling.
Invloeden? Denk aan Luxemburg, Nick Cave, Peter Koelewijn en hier en daar wat Hawkwind.

Smokin’9
Smokin´9 is een feestband, voor diverse feesten, partijen en ander feestelijke bezigheden. Maar alles wel met een smokin´9 Rock randje!

Aanvang: 21:30